Positive Education Oy keskittyy positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen (coaching) kouluttamiseen laajoissa koulutusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Olemme kouluttaneet positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta yli 15 vuoden ajan Suomessa tuhansille yksilöille sekä yhteisöille pitkän valmennus- ja koulutusuramme aikana. Erityisosaamistamme on tuoda tieteellinen tutkittu tieto sovellettavaksi hyvinvointiosaamiseksi opettajille ja kouluille sekä kouluissa opetettaviksi hyvinvointitaidoiksi. Vuonna 2020 laajennamme koulutustarjontaamme myös kansainvälisille markkinoille.

Seuraa meitä:

0
  • No products in the cart.
There is no posts!
0
  • No products in the cart.
0
  • No products in the cart.

EN HALUA – HALUAN –harjoitus

Positiivinen oppiminen / EN HALUA – HALUAN –harjoitus

EN-HALUA HALUAN

OTA SELVÄÄ, MITÄ TODELLA HALUAT!

 

Jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella olisi tärkeää olla tavoitteita tulevaisuuteen. Näitä tavoitteita voi hyvin lähteä pohtimaan esimerkiksi seuraavalla en halua – haluan -harjoituksella. Tässä harjoituksessa on hyvää se, että usein osaamme biologisen negatiivisen vinoumamme vuoksi listata hyvinkin niitä asioita, mitä emme elämässämme halua. Näiden listaamisen jälkeen voimme harjoitella sitä, mitä haluamme, pohtimalla, mitä sitten haluamme kunkin asian tilalle.

Listaa vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen asioita, joita ET HALUA. Tähän voit listata niin paljon asioita kuin vain ikinä keksit. Asiat voivat olla pieniä tai isoja, kuten en halua tulla kiusatuksi tai en halua mennä nukkumaan aikaisin tai en halua käyttää vihreitä vaatteita.

Kirjoita sitten oikealle puolelle myönteinen lause siitä, MITÄ HALUAT. Voit ikään kuin kääntää toisin päin ne asiat, mitä kirjoitit EN HALUA -puolelle. Eli mitä haluaisit tilalle, kuten haluan paljon kavereita tai haluan valvoa iltaisin myöhään tai haluan käyttää keltaisia vaatteita.

Kirjoita listauksen jälkeen vielä kolmas listaus haluamiesi asioiden perusteella, mitä voit alkaa tekemään saadaksesi haluamasi. Kirjoita siis vielä MITÄ TEEN. Nämä asiat voivat olla esimerkiksi, että menen juttelemaan luokkakaverin kanssa huomenna tai neuvottelen nukkumaanmenoajasta vanhempieni kanssa tai järjestän vaatekaappini niin, että lempivaatteeni ovat helposti käytettävissä.

Pohdi vielä, miten saat haluamasi asiat toteutumaan helposti ja hyvällä mielellä!

Lataa EN HALUA – HALUAN –harjoitus PDF -tiedostona tästä

HUOM: ladattavia materiaaleja on oikeus käyttää opetuskäytössä, ei koulutus- tai muutta mahdollisessa liiketoiminnassa.

Kaikkien tämä sivuston sisältöjen muuttaminen, muokkaaminen tai esittäminen ilman Positive Education Oy:n logoa tai muuta tekijänoikeusmerkintää rikkoo tekijänoikeuksia. Kunnioitathan tekijänoikeuksiamme, etkä hyödynnä materiaaleja ilman logojamme tai muita tekijänoikeusmerkintöjä.

YouTube
LinkedIn
Share
RSS
Seuraa sähköpostilla