Positive Education Oy keskittyy positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen (coaching) kouluttamiseen laajoissa koulutusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Olemme kouluttaneet positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta yli 15 vuoden ajan Suomessa tuhansille yksilöille sekä yhteisöille pitkän valmennus- ja koulutusuramme aikana. Erityisosaamistamme on tuoda tieteellinen tutkittu tieto sovellettavaksi hyvinvointiosaamiseksi opettajille ja kouluille sekä kouluissa opetettaviksi hyvinvointitaidoiksi. Vuonna 2020 laajennamme koulutustarjontaamme myös kansainvälisille markkinoille.

Seuraa meitä:

0
 • No products in the cart.
There is no posts!
0
 • No products in the cart.
0
 • No products in the cart.
OPH:n rahoittama hyvinvointihanke

Hyvinvointia ja kukoistusta hyvinvointiopetuksen ja positiivisen pedagogiikan keinoin (12 op)

Hyvinvointia ja kukoistusta hyvinvointiopetuksen ja positiivisen pedagogiikan keinoin on 12 opintopisteen Opetushallituksen rahoittama täydennyskoulutus. Koulutus perehdyttää osallistujat monipuolisesti positiiviseen pedagogiikkaan ja laaja-alaiseen hyvinvointiopetukseen. Koulutus toteutetaan Helsingissä monimuoto-opiskeluna.

Koulutuksen tavoite:

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle:

 • Kattava ja syvällinen käsitys positiivisen pedagogiikan menetelmien, asenteen ja teoriasisältöjen soveltamisesta opetustyössä.
 • Laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sisältöjen, teorian ja toteutuksen hallinta ja soveltamisen taidot.
 • Perusteellinen osaaminen dialogiseen, valmentavaan ja ratkaisukeskeiseen opettajuuteen ja ohjaamiseen.
 • Vahva ymmärrys hyvinvointiopetuksen ja opetussuunnitelmien tavoitteiden yhteneväisyydestä ja soveltamisesta.
 • Työkaluja osallistujien oman hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen tueksi.
 • Koulutuskokonaisuuden käytyään opettaja osaa käyttää ja soveltaa opittuja metodeja omassa työssään oppilaiden osallisuuden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi tietoisesti.

Koulutusohjelman tavoitteena on lisätä hyvinvointiopetuksen ja positiivisen kasvatuksen osaamista, jotta hyvinvointiopetuksen ennaltaehkäisevät mielenterveystaidot saadaan opettajien sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi ja konkreettisiksi työkaluiksi arkeen.

Hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, Positiivinen Oppiminen, Äänekoski, Kauniainen, hyvinvointiopetus, hyvinvointiopetus

Hyvinvointia ja kukoistusta hyvinvointiopetuksen ja positiivisen pedagogiikan keinoin (12 op)

AIKA
16.1.-25.9.2024

OPETUSPAIKKA
Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa: 30.10.2023 10:00

Ilmoittautuminen päättyy: 10.1.2024 10:00

Tarkempi kurssin aikataulu:

 • Ti 16.01.2024 09:00-15:00 Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
 • Ti 06.02.2024 09:00-13:00 Etäopetus / Distance learning
 • Ti 05.03.2024 09:00-15:00 Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
 • Ti 26.03.2024 09:00-13:00 Etäopetus / Distance learning
 • Ti 02.04.2024 09:00-15:00 Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
 • Ti 23.04.2024 09:00-13:00 Etäopetus / Distance learning
 • Ti 20.08.2024 09:00-15:00 Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
 • Ke 04.09.2024 09:00-13:00 Etäopetus / Distance learning
 • Ke 11.09.2024 09:00-15:00 Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
 • Ke 25.09.2024 09:00-13:00 Etäopetus / Distance learning

PÄÄSISÄLLÖT

 • Positiivinen pedagogiikka hyvinvoinnin ja osallisuuden rakentamisessa.
 • Hyvinvointiopetus ja -kasvatus.
 • Läsnäolotaidot ja valmentava dialoginen opetusote.
 • Tunnetaidot, myötätunto ja itsemyötätunto
 • Vuorovaikutustaidot ja vahvuustaidot
 • Ajattelutaidot, itsensä johtamisen taidot ja ratkaisukeskeisyys

Kohderyhmä: Koulutus on pääasiassa suunnattu perusopetuksen opetushenkilöstölle, mutta koulutukseen voivat osallistua myös esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen opettajat, taiteen perusopetuksen opettajat, lukiokoulutuksen opettajat sekä ammatillisen koulutuksen opettajat, ohjaajat ja vapaan sivistystyön opetushenkilöstö. Koulutukseen sitoudutaan koko koulutuksen ajaksi.

Ryhmään valitaan 30 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin että, Kohderyhmä-kohdan soveltuvuusehdot koulutukseen osallistumisesta täyttyvät.

Kouluttajat: Susanna Heikari (KM), positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kouluttaja ja asiantuntija, tietoisuustaitojen kouluttaja CFM (mindfulness), Digitaalisten oppimisympäristöjen ja tulevaisuuden oppimisen erityisasiantuntija, kouluhyvinvoinnin johtamisen asiantuntija. Pauliina Avola (KM) Kukoistava kasvatus positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan kirjoittaja. Väitöskirjatutkija, Nepsy -valmentaja, Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointitaitojen koulutuksen kehittäjä ja Positive Psychology Coach -ohjelman kouluttaja ja kehittäjä. Viivi Pentikäinen (VTM) toinen Kukoistava kasvatus positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan kirjoittaja. Väitöskirjatutkija ja Positive Education OY:n perustaja.

Hyvinvointia ja kukoistusta hyvinvointiopetuksen ja positiivisen pedagogiikan keinoin on Opetushallituksen rahoittama täydennyskoulutus ja siten osallistujalle maksuton. HUOM! ilmoittautumisen yhteydessä tulee täyttää Opetushallituksen kyselylomake koulutukseen osallistujalle -lomake ja lähettää se täytettynä sähköpostitse osoitteeseen: antti.merilainen@hsky.fi

Kesto: 50 ot

Ilmoittaudu tästä!

Kouluttajat

Susanna Heikari, KM, Positive Education Oy:n koulutusohjelmajohtaja, positiivisen pedagogiikan ja hyvinvointiopetuksen kouluttaja ja asiantuntija, digitaalisten oppimisympäristöjen ja tulevaisuuden oppimisen erityisasiantuntija, luokanopettaja ja rehtori, psyykkinen valmentaja, työyhteisökouluttaja ja mindfulness-ohjaaja ja kouluttaja.

Pauliina Avola, KM, Väitöskirjatutkija
Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan kirjoittaja. Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelman kehittäjä
Psykologian ja kasvatustieteiden opettaja, Neuropsykiatrinen valmentaja.

Viivi Pentikäinen, VTM, Väitöskirjatutkija
Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan kirjoittaja. Positiivisen psykologian soveltava maisteriohjelma (UEL)
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelman kehittäjä.

YouTube
LinkedIn
Share
RSS
Seuraa sähköpostilla