Seuraa meitä:
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelma on syvällinen ja kattava hyvinvointiopetuksen täydennyskoulutusohjelma. Se antaa perusteellisen perehdytyksen positiiviseen pedagogiikkaan, hyvinvointiopetuksen taitosisältöihin sekä valmentavan ja vuorovaikutuskeskeisen opetuksen menetelmiin.
Koulutusohjelman suorittaminen vastaa 35 opintopisteen laajuista opiskelu- ja työmäärää.
*
Koulutus on yhteensä kahdeksan kertaa syksystä 2024 keväälle 2025, lauantaisin klo 10.00.-17.00 ja sunnuntaisin klo 10.00.-16.00 Espoon Steinerkoululla.
Kyseinen koulutus toteutetaan yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Koulutukseen on mahdollista hakea aikuiskoulutustukea.
Syksy 2024 koulutusosa I
Syyskuu 28.9. -29.9.2024 – Jakso 1
Lokakuu 26.10.-27.10.2024 – Jakso 2
Marraskuu 23.11.- 24.11.2024 – Jakso 3 Etäkoulutus Zoomissa
Joulukuu 14.12.-15.12.2024 – Jakso 4
Kevät 2025 koulutusosa II
Tammikuu 18.1.-19.1.2025 – Jakso 5
Helmikuu 2025 – itseopiskelupaketti Jakso 6
Maaliskuu 15.3.-16.3.2025 – Jakso 7
Kesäkuu 7.6. – 8.6.2025 – Jakso 8
Espoon Steinerkoulu
Olarinniityntie 10,
02210 Espoo
Lisätiedot koulutuksesta susanna@positiivinenoppiminen.fi
Ilmoittaudu ostamalla varaus ja ilmoittautumismaksu tästä
Koulutuksen hinta on 2 980 euroa (sisältäen arvonlisäveron 25,5 %).
Koulutus on mahdollista maksaa 1-4 erässä
Tilaa koulutusesite tästä!
Koulutusohjelman suorittamisen ajalle on mahdollista hakea aikuiskoulutustukea niille paikkakunnille, joilla koulutus toteutetaan yhteistyössä kesäyliopiston, kansalaisopiston tai ammattikorkeakoulun kanssa.
Muilla paikkakunnilla kouluttautuessasi kannustamme ottamaan koulutusohjelman rinnalle avoimen yliopiston tai avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoja 4 op / kk. Esimerkiksi psykologian, erityispedagogiikan sekä kasvatustieteiden opinnot tukevat Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusta erinomaisesti.
Kuinka paljon koulutusohjelmaan kuuluu opiskelua lähiopetuksen lisäksi?
Koulutusohjelma on laaja kokonaisuus (35 opintopistettä), mutta sen on tarkoitus olla voimaannuttava ja virkistävä koulutuskokonaisuus – ei väsyttävä ja voimia vievä. Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen tärkeimmät lähtökohdat ovat aitous ja kasvattajan oma hyvinvointi. Niinpä ensisijaisen tärkeää aitouden kannalta on se, että kasvattaja on itse kokeillut hyvinvointitaitojen harjoitukset itse. Ja vasta sen jälkeen niitä voi aidolla ja syvällä ymmärryksellä opettaa muille. Tämän lisäksi positiivisen psykologian tutkimukset ovat tuottaneet valtavan määrän tutkimustulosta aikuisen hyvinvointia lisäävistä harjoituksista, joita eripituisissa jaksoissa harjoitetaan koulutusvuoden aikana. Lähiopetuspäivien lisäksi suuri osa koulutusohjelman opintopisteistä kertyy opiskelijan omaan hyvinvointiin tähtäävistä harjoitteista, joihin kuluu päivittäin aikaa noin 5-10 minuuttia. Tästä kuitenkin kertyy miellyttävällä tavalla yllättävän paljon ”opiskelutunteja”.
Koulutusohjelman aikana luetaan neljä alan kirjaa, joista yksi käsitellään kollektiivisesti kuukausittain reflektoivissa keskusteluissa internetissä. Myös lisäkirjallisuutta suositellaan.
Näiden sisältöjen lisäksi koulutuksen aikana pidetään oppimispäiväkirjaa jokaisen koulutusviikonlopun jälkeen. Koulutusohjelmaan kuuluu myös ryhmässä tehtävä lopputyö, mutta sen tuottaminen ei vie kovinkaan paljon resursseja vapaa-alalta, ja se on ollut opiskelijoiden mielestä erittäin mieleinen tehtävä.
Entä jos en pääse osallistumaan yhteen tai useampaan lähiopetuksen viikonloppuun?
Korvauskäytänteistä sovitaan oman ryhmän pääkouluttajan kanssa aina erikseen. Lähtökohta koulutuksesta valmistumiseen on se, että kaikkiin lähiopetuskertoihin täytyy osallistua. Koulutusohjelmaa järjestetään kuitenkin yli 10 paikkakunnalla, joten mikäli et pääse juuri oman ryhmäsi johonkin tiettyyn viikonloppuun / viikonloppuihin, voit käydä korvaamassa saman sisällön toisella paikkakunnalla tai oman paikkakuntasi koulutuksessa seuraavana vuonna. Yhden päivän poissaolon voi korvata korvaavilla tehtävillä, mitkä sovitaan oman ryhmän pääkouluttajan kanssa erikseen.
Sopiiko koulutus minulle, vaikka en ole opettaja?
KYLLÄ SOPII! Koulutusohjelma sopii oikein hyvin kaikille lasten ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Vaikka koulutuksessa puhutaan pääasiassa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, 2. asteen ja korkeakoulutuksen opintoihin liittyvässä viitekehyksessä, sopii kaikki koulutuksen sisällöt myös mihin tahansa muuhunkin kenttään. Koulutukseen on osallistunut upeita ihmisiä monista eri ammattiryhmistä, kuten lääkäreitä, mielenterveyshoitajia, lastensuojelun ammattilaisia, perhetyöntekijöitä, urheiluvalmentajia, koulunkäynnin ohjaajia, hoivakotien johtajia, nuoriso-ohjaajia, koulukuraattoreita, lastenhoitajia yms.
Kasvatustieteiden maisteri, KM
Erityisluokanopettaja
Luokanopettaja
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettaja ja kouluttaja
Hyvinvointiopetuksen kehittäjä
Sertifioitu CMF-Mindfulnessohjaaja
MB – Elämäntaidon Valmentaja (Life Coach)
Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja
Yli 25 vuoden kokemus luokan- ja erityisluokanopettajan työstä
Ammatillinen opettaja
Positiivisen pedagogiikan ja hyvinvointitaitojen kouluttaja
Positive Psychology Coach
Mindfulness-ohjaaja
Tradenomi
Yrittäjän erikoisammattitutkinto
KM, Johtava erityisopettaja
Luokanopettaja, erityisluokanopettaja
Mindfulness-tunnetaitovalmentaja
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisten hyvinvointitaitojen kouluttaja
Yli 30 vuotta opettajakokemusta, josta 15 vuotta luokanopettajana ja yli 15 vuotta erityisopettajana ja johtavana erityisopettajana
Positive Psychology Coach®
Yli 7 vuoden kokemus rehtorin työstä
KK, luokanopettaja
Laaja-alaisten hyvinvointitaitojen opettaja
30 vuoden opettajakokemus, josta 9v rehtorina ja 9v Eurooppa-koulussa Brysselissä
Ympäristökasvatuksen erikoisammattitutkinto
Johtamisen erikoisammattitutkinto
Voimauttavan valokuvan menetelmän ammatilliset perusteet ja ryhmätyökalu-koulutukset
Voimauttavan valokuvan menetelmän erikoistumisopintojen opiskelija
Positive Psychology Coach-opiskelija
Kangasalan kaupungin Kestävän tulevaisuuden koordinaattori
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirja
KUKOISTAVA KASVATUS on ainutlaatuinen käsikirja positiivisen pedagogiikan, laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen ja ratkaisukeskeisen valmennuksen voimasta kasvatustyössä.