Positive Education Oy keskittyy positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen (coaching) kouluttamiseen laajoissa koulutusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Olemme kouluttaneet positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta yli 15 vuoden ajan Suomessa tuhansille yksilöille sekä yhteisöille pitkän valmennus- ja koulutusuramme aikana. Erityisosaamistamme on tuoda tieteellinen tutkittu tieto sovellettavaksi hyvinvointiosaamiseksi opettajille ja kouluille sekä kouluissa opetettaviksi hyvinvointitaidoiksi. Vuonna 2020 laajennamme koulutustarjontaamme myös kansainvälisille markkinoille.

Seuraa meitä:

0
  • No products in the cart.
There is no posts!
0
  • No products in the cart.
0
  • No products in the cart.
Mindfulness

Mindfulness

Joku viisas on sanonut, että elämämme onnellisuuden määrä on mitattavissa läsnäolon hetkinä. Elämämme yhteenlaskettu onnellisuuden summa on ikään kuin tulos kaikista niistä hyvistä ja merkityksellisistä hetkistä, joissa olemme olleet tietoisesti läsnä ja kokeneet aidosti hetken merkityksellisyyden ja hyvyyden.

Mindfulness-harjoittelu auttaa keskittymään ja lisää hyvinvointia

 

Mindfulness on käännetty suomeksi tarkoittamaan tietoista hyväksyvää läsnäoloa, ja sen hyvinvointia lisääviä vaikutuksia on tutkittu paljon. Kansainvälisiä mindfulnessista julkaistuja englanninkielisiä, tieteellisiä tutkimuksia julkaistiin pelkästään vuoden 2015 aikana 674 (American Mindfulness Research Association 2019). Mindfulness parantaa useilla tavoilla elämän laatua: tunnepitoinen rasitus vähenee, kielteiset mielentilat helpottuvat, positiiviset tunteet lisääntyvät, ajattelun joustavuus parantuu sekä tietoisuus oman mielen toiminnasta kasvaa. Tietoisuuden laajenemisen on havaittu auttavan kyvyssä säädellä omia tunteita, ja se auttaa myös mieltä palautumaan nopeammin kielteisistä tunteista.

Aivojen fysiologian tasolla mindfulnessin harjoittamisen vaikutukset näkyvät tarkkaavaisuuden ohjaamisen paranemisessa sekä itsetietoisuuden ja tunteiden nimeämisen alueiden aktiivisuuden lisääntymisenä. Fysiologisina muutoksina on tutkimuksissa dokumentoitu stressihormonien tason laskua sekä immuunivasteen paranemista. American Mindfulness Research Association (AMRA) julkaisee kuukausittain ajantasaista tietoa uusimmista tutkimuksista mindfulnessin kentällä.

Läsnäolon ja hiljentymisen harjoittaminen on kuin mielen hygieniaa. Hiljentyminen on aivoille aika samantapainen toimenpide kuin hampaiden peseminen hampaille. Samalla tavalla kuin puhtaiden hampaiden suhteen muiden on mukavampaa olla meidän kanssamme, jos mielemme on puhdas.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että eri harjoitukset sopivat erilaisille ihmisille, ja siksi on hyvä kokeilla monenlaisia läsnäoloharjoituksia. Jokaiselle ihmiselle löytyy varmasti tutkimalla ja kokeilemalla itseä parhaiten palveleva tapa hiljentyä ja rauhoittua.

Muutamia hyviä mindfulness-harjoituksia: https://vimeo.com/hymykoulut

Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen

KUKOISTAVA KASVATUS

Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirja

KUKOISTAVA KASVATUS on ainutlaatuinen käsikirja positiivisen pedagogiikan, laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen ja ratkaisukeskeisen valmennuksen voimasta kasvatustyössä.

Voit tilata kirjan osoitteesta www.kukoistavakasvatus.fi
Osta kirja
YouTube
LinkedIn
Share
RSS
Seuraa sähköpostilla