Positive Education Oy keskittyy positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen (coaching) kouluttamiseen laajoissa koulutusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Olemme kouluttaneet positiivista psykologiaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta yli 15 vuoden ajan Suomessa tuhansille yksilöille sekä yhteisöille pitkän valmennus- ja koulutusuramme aikana. Erityisosaamistamme on tuoda tieteellinen tutkittu tieto sovellettavaksi hyvinvointiosaamiseksi opettajille ja kouluille sekä kouluissa opetettaviksi hyvinvointitaidoiksi. Vuonna 2020 laajennamme koulutustarjontaamme myös kansainvälisille markkinoille.

Seuraa meitä:

0
 • No products in the cart.
There is no posts!
0
 • No products in the cart.
0
 • No products in the cart.
HYVÄÄ KASVUA - opetussuunnitelma

Tervetuloa HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelman sivuille!

HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelman on laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelma perusopetuksen vuosiluokille 1.-9.  HYVÄÄ KASVUA OPS on tehty yhteistyössä Äänekosken ja Kauniaisten kaupunkien ja opettajien kanssa. Työtä on ohjannut ja johtanut Positive Education ja Viivi Pentikäinen.

Opetushallitus antoi 1.3.2023 Perusopetuksen opetusssuunnitelman perusteiden 2014 muutosmääräyksen, jonka yhtenä tavoittena on lisätä oppiladen hyvinvointia sekä ennaltaehkäistä ja vähentää koulupoissaoloja. HYVÄÄ KASVUA OPS:in tavoitteena on tarjota toimiva rakenne, perusteet ja tavoitteet sille, miten kouluissa voidaan johdonmukaisesti edistää ja vahvistaa hyvinvointia sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Kaikki suomalaiset koulut voivat vapaasti hyödyntää HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelmaa asianmukaisin viittauksin luodessaan rakenteita ja käytäntöjä, jotka tukevat oppilaiden ja koko kouluyhteisön hyvinvointia. 

Kaikki HYVÄÄ KASVUA OPS:in materiaalit, videot ja sisällöt ovat vapaasti kaikkien Suomen koulujen, opettajien, henkilöstön ja oppilaiden käytössä. Materiaaleja saa käyttää vapaasti opetuksessa ja oppitunneilla sekä muokata opetuskäyttöön. HYVÄÄ KASVUA materiaalia ei ole lupa käyttää eikä kopioida kaupalliseen käyttöön tai koulutusmateriaaliksi, eikä sen käyttö ole sallittua ilman erillistä sopimusta muualla kuin Suomessa.

HYVÄÄ KASVUA OPS – tiimi

Ota yhteyttä tai kysy materiaalien käytöstä:

Viivi Pentikäinen, viivi@positiivinenoppiminen.fi
+358 (0) 44 531 1478

Toivotamme kaikki Suomen koulut sydämellisesti mukaan yhteiseen työhön ja HYVÄN KASVUN edistämiseen!

HYVÄÄ KASVUA OPS – Opetussuunnitelman jaksot ja teemat

Videoilla 1–4 esitellään HYVÄÄ KASVUA – opetussuunnitelman neljän jakson teemat, taidot ja sisällöt. Voit katsoa esittelyt joko videoina tai lukea sisällöt dioilta. Dioja ja videota saa hyödyntää myös opetuksessa ja muokata opetuskäyttöön oppilaille.

HYVÄÄ KASVUA OPS – Tavoitteet ja opetus luokille 1.-9.

Videoilla esitellään HYVÄÄ KASVUA – opetussuunnitelman neljän jakson tavoitteet vuosiluokille 1.–9. Videot ovat positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen asiantuntijan luokanopettaja Susanna Heikarin hyvinvointitaitojen opetukseen perehdyttäviä videoluentoja. Voit katsoa luennot joko videoina kokonaan, kelata ne oman vuosiluokkasi tavoitteisiin tai lukea sisällöt dioilta. Dioja ja videota saa hyödyntää opetuksessa ja muokata opetuskäyttöön oppilaille.

JAKSO 1 tavoitteet ja opetus 1.-9. luokille

Jakso 1 - Diat PDF

JAKSO 2 tavoitteet ja opetus 1.-9. luokille

Jakso 2 - Diat PDF

JAKSO 3 tavoitteet ja opetus 1.-9. luokille

Jakso 3 - Diat PDF

JAKSO 4 tavoitteet ja opetus 1.-9. luokille

Jakso 4 - Diat PDF

HYVÄÄ KASVUA OPS – Tehtävät ja harjoitukset

HYVÄÄ KASVUA – opetussuunnitelman tehtävät on koottu kuudelle dokumentille, joista jokainen pitää yhden vuosiluokkakokonaisuuden tavoitteidenmukaiset harjoitukset sisällään. Diat voi ladata itselleen ja niitä on lupa muokata opetuskäyttöön, käyttää ja näyttää oppilaille vapaasti opetuksen tukena.

Tunnelmia Äänekosken hyvinvointiopetuksesta

Nämä kunnat ovat ottaneet HYVÄÄ KASVUA – Hyvinvointiopetuksen opetussuunnitelman virallisesti käyttöön:

 1. Äänekoski
 2. Kauniainen

Ilmoita kunta mukaan: info@positiivinenoppiminen.fi tai alla olevalla lomakkeella.

  Positiivisen pedagogiikan tavoitteena on edistää hyvinvointia ja oppimista

  Äänekoski ja Kauniainen ovat on investoineet positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettajankoulutukseen jo vuosien ajan sekä kehittäneet koulujen osaamista pitkäjänteisesti hyvinvointitaitojen opetuksen osalta. Molemmat kunnat ovat järjestäneet opettajilleen oman paikallisen positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelman yhteistyössä Positive Education koulutusyrityksen kanssa. 

  Positiivinen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelma perustuu hyvinvointitaitojen ja kouluhyvinvoinnin tutkimukseen ja käytännön sovelluksiin oppilailla. Positiivisen pedagogiikan tutkimuksista on saatu vahvistavaa näyttöä siitä, että harjoitteilla, kuten tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä myönteisen yhteisöllisen toimintakulttuurin rakentamisella voidaan vaikuttaa edistävästi oppilaiden hyvinvointiin ja oppimistuloksiin (Kts. Avola, 2017 ja Vuorinen, 2022). 

  Äänekosken ja Kauniaisten lisäksi 35 opintopisteen Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen -koulutusohjelman käyneitä kasvatus- opetus- ja sosiaalialan mattilaisia on valtakunnallisesti jo yli 1200. Nämä hyvinvointikasvatuksen ja opetuksen ammattilaiset ovat vuosien 2016-2023 aikana opettaneet hyvinvointitaitoja kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja muissa kasvatus- ja opetusalan tehtävissä. Lisäksi Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki ovat kouluttaneet tunne- ja vuorovaikutustaitoja koko opetustoimen henkilölle Positive Educationin positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen asiantuntijoiden johdolla vuosien 2022-2023 aikana. 

  Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen -koulutusohjelmaan on mahdollisuus osallistua kesäyliopistoissa kautta maan sekä Positive Educationin omana koulutuksena. Lue lisää koulutusohjelmasta verkkosivuiltamme www.positiivinenoppiminen.fi Koulutuksen perusteisiin voi tutustua laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen asiantuntijoiden Pauliina Avolan ja Viivi Pentikäisen Kukoistava kasvatus – Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjassa (2019) sekä Hyvinvointitaitojen kukoistava tehtäväkirja (2022) kirjoissa, BEEhappy Publishing

  Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen

  KUKOISTAVA KASVATUS

  Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirja

  KUKOISTAVA KASVATUS on ainutlaatuinen käsikirja positiivisen pedagogiikan, laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen ja ratkaisukeskeisen valmennuksen voimasta kasvatustyössä.

  Voit tilata kirjan osoitteesta www.kukoistavakasvatus.fi
  Osta kirja
  YouTube
  LinkedIn
  Share
  RSS
  Seuraa sähköpostilla